Het hebben van een webshop is eigenlijk een constante race. Je moet je concurrentie elke keer een stapje zien voor te blijven. En nog belangrijker natuurlijk is dat de klant ook krijgt wat hij nodig heeft. Weinig is hierbij belangrijker dan de snelheid van de website. Bedenk jezelf bijvoorbeeld eens wat jouw reactie is bij een trage webshop. Als je doelgericht op zoek gaat naar een product wil je binnen een paar klikken en in zo kort mogelijke tijd je bestelling hebben geplaatst. Een trage website met foto’s die niet laden, of waar je elke keer 20 seconden moet wachten tot de volgende pagina geopend is zijn voor veel mensen een reden om het proces te stoppen en over te gaan naar de site van de concurrent. Om ervoor te zorgen dat dit bij jouw webshop niet gebeurt is het allereerst belangrijk om de juiste hosting software te gebruiken zoals Magento 2 hosting of Shopware hosting

Test je snelheid voortdurend
Vervolgens is het zaak dat je je prestaties continu kunt monitoren door de juiste performance tools te gebruiken. Een goede performancetool stelt je in staat om live op elk moment van de dag de snelheid van je webshop bij te houden. Zo weet je het direct als er iets misgaat en kun je gelijk bijschakelen om het op te lossen. 

Belangrijk voor zoekmachines
Naast dat het natuurlijk erg prettig is voor klanten als je webshop snel en gebruiksvriendelijk is, levert het ook nog voordelen op wat betreft je vindbaarheid. Google let bij het beoordelen van websites op een aantal aspecten, waarvan de laadsnelheid een belangrijke is. Hoe beter je daar dus op scoort, hoe hoger je komt in de zoekresultaten van Google. 

Hulp bij hosting
Ben je voor jouw webshop op zoek naar een goede en betrouwbare partij voor je hosting. Eentje waar je niet alleen terecht kunt voor een performance scan, maar ook kunt rekenen op managed hosting en specialisten die je overal bij kunnen helpen? Neem dan eens een kijkje op de website van Hipex. Daar kun je een gratis performance scan aanvragen zodat je weet hoe jouw website ervoor staat. Als je meer wil weten kun je eenvoudig contact met ze opnemen, ze helpen je dan graag verder. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *