Het gebruik van Usenet is een handige manier om verschillende content te downloaden of om fanatiek te discussiëren met andere gebruikers over de meest uiteenlopende onderwerpen. Voor veel mensen is het nog niet duidelijk wat het Usenet precies is. Daarnaast wil het niet echt meehelpen dat veel informatie over Usenets zeer technisch is uitgelegd en voor een doorsnee internetgebruiker niet te begrijpen is. In deze blog leggen wij jou uit wat een Usenet is en waar de term Mbit voor staat.

Wat is het Usenet?

Usenet wordt voornamelijk gebruikt om bestanden te downloaden van verschillende fora. Ieder forum heeft een eigen onderwerp en dus een eigen discussie en bestanden die er mee te maken hebben die gelezen of gedownload kunnen worden. Heb je interesse in een bepaald onderwerp, ben je iemand die politiek het liefste in elk land volgt, ben jij degene die als eerste nieuwe artiesten spot of ben je op zoek naar advies over welk onderwerp dan ook? Je vindt het op Usenet. Usenet is populair, omdat het anonimiteit en vrijheid biedt, maar ook gebruiksgemak zoals de downloadsnelheid en het enorme aanbod in verschillende onderwerpen spelen een grote rol in de populariteit.

Mbit: jouw snelheid op het Usenet

De download- en uploadsnelheid op het Usenet wordt uitgedrukt in Mbit per seconde. Mbit staat voor megabit. Er zijn verschillende manieren om de snelheid in megabit uit te drukken. Soms zul je Mbit/s zien staan of Mbps dat voor megabit per seconde staat. De internetsnelheid van providers wordt doorgaans ook uitgedrukt in Mbit/s. Het wordt dus niet uitsluitend voor Usenet gebruikt. Hoeveel tijd het je kost voordat jouw gewenste bestanden op je computer staan, is volledig afhankelijk van het soort bestand dat je downloadt en hoe jouw huishouden eruitziet. Alleenstaanden zullen sneller aan een film kunnen beginnen dan iemand die in een huis wonen waar vader, moeder en broertje maar al te graag gebruikmaken van het internet. Ter indicatie: met een downloadsnelheid van 50 Mbps heb je een film van 4500 MB binnen 4 minuten op je computer staan.

Meer begrippen leren kennen?

Ben je benieuwd naar de interessante wereld van Usenet en wil je er meer over leren? Dan raden wij de website van ViperNews aan. Vipernews legt allerlei begrippen uit op een laagdrempelige manier waardoor het voor iedereen te snappen is. Ook kun je bij hen een Usenet abonnement afsluiten om direct het Usenet te kunnen ervaren! 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *