Ben je dolblij met je nieuwe auto, botst er iemand tegen je bumper. Of tikken criminelen een ruitje in. Dan ben je blij dat je een autoverzekering hebt afgesloten. Met deze 4 tips maak je de kans op schade aan je auto een stuk kleiner.

1. Rijd op de juiste banden

Winterbanden zijn de veiligste banden bij winterse weersomstandigheden. De banden geven je veel grip en zorgen ervoor dat je zelfs op een glad wegdek goed kunt remmen. Heel belangrijk om schade te voorkomen. Laat winterbanden niet het hele jaar onder je auto zitten. Bij zomerse temperaturen rijd je veiliger op zomerbanden.

2. Gebruik de parkeersensoren

De meeste auto’s hebben tegenwoordig parkeersensoren. Een slimme uitvinding die je waarschuwt als er iets of iemand in de buurt is. Maak hier dankbaar gebruik van om autoschade te voorkomen. Blijf natuurlijk wel goed opletten. De sensoren zien niet alles.

3. Laat je telefoon in je tas

De kans op een ongeluk is 6 keer groter als je je telefoon in de auto gebruikt, bleek uit een Amerikaans onderzoek. Wil je brokken voorkomen? Laat je smartphone dan in je tas en focus je op de weg. Niet alleen veiliger voor jou, maar ook voor medeweggebruikers.

4. Polijst je koplampen

Het is verstandig om je koplampen eens in de 2 jaar te laten polijsten. Door het weer worden de lampen langzaam dof, waardoor je minder ziet én minder goed zichtbaar bent op de weg. Als je de koplampen laat polijsten, is dat zo opgelost.

Verzekerd tegen schade

Schade en ongeluk zit in een klein hoekje. Dit is ook de reden dat een autoverzekering in Nederland verplicht is. Iedereen die met een voertuig de openbare weg op gaat, moet zich verzekeren. Hoeveel deze verzekering kost en wat deze precies dekt is geheel afhankelijk van de autoverzekering die je hebt afgesloten. Autoschade wordt namelijk niet altijd verzekerd.

Een WA autoverzekering vergoedt alléén schade die je toebrengt aan anderen. Een allrisk autoverzekering dekt daarentegen ook de schade aan je eigen auto. Een allrisk verzekering is veel uitgebreider, want ook schade door brand, diefstal, en storm, ruitbreuken en barsten worden hierbij gedekt. Hiernaast geldt dat er tussen deze twee verzekeringen ook overige dekkingsgraden zitten. Denk bijvoorbeeld aan een WA casco verzekering. Het is verstandig om je goed te laten informeren over de verzekeringen om er een te kiezen die het beste bij je past. Ben jij nog op zoek naar een betrouwbare en voordelige verzekering? Kijk dan eens bij InShared.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *