Wist je dat bijvoorbeeld veel mensen denken dat een keyboard is ontstaan vanuit de piano, maar dat helemaal niet zo is? De historie van een keyboard komt bij de orgel vandaan. Een orgel was te groot voor de woonkamer en was het niet draagbaar. Ben jij een fanatiek keyboardspeler? Of ben je van plan om binnenkort een keyboard aan te schaffen? Dan ben jij vast benieuwd naar verschillende weetjes over een keyboard. Wil je achter nog meer weetjes komen? Lees dan snel verder!

Zwart/wit

De toetsen van een keyboard zijn verschillend van kleur. De helft is namelijk wit, de andere helft is zwart. De witte toetsen zijn de noten en hebben de eerste zeven van het alfabet is als naam gekregen, namelijk A tot en met G. De zwarte toetsen noemen we “halve noten”. De zwarte toetsen zijn ontstaan omdat een hele rij witte toetsen onoverzichtelijk was. Dankzij de zwarte toetsen kon je makkelijker de juiste noot van de witte toets opzoeken.

Ivoor

Vroeger werden toetsen van een orgel gemaakt van ivoor. Pas vanaf 1940 kwamen er alternatieven voor de ivoren toetsen op de markt. Later kwam er een verbod op de ivoorhandel. Vanaf dat moment worden toetsen dus gemaakt van hout met een laagje kunststof. Mocht het verbod op ivoorhandel vandaag de dag er nog steeds niet zijn, dan waren de toetsen van een keyboard nu misschien ook wel van ivoor!

Historie

De historie van een keyboard komt dus bij de orgel vandaan. Een orgel was te groot voor de woonkamer en was het niet draagbaar en daarom zocht ment naar iets anders. Een Amerikaan genaamd Bob Moog bouwde al in 1964 een synthesizer, wat de voorloper van een keyboard is. Rond 1980 is het eerste keyboard ontstaan, wat dus is gebaseerd op een synthesizer.

Maxiaxi.com

Wil je ook graag een keyboard kopen? In het aanbod van MaxiAxi kun je terecht voor keyboards waar jij je helemaal op kunt uitleven. Bekijk dus snel hun aanbod en plaats je bestelling!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *