Er zijn tegenwoordig heel wat technische hulpmiddelen die je in kunt zetten om het in huis nog aangenamer te maken en het onderhoud te versimpelen. Denk bijvoorbeeld aan een digitale verbruiksmanager voor je elektriciteits- en stookkosten, of een abonnement op woondiensten zoals cv-ketel onderhoud. Door deze slimme hulpjes in te zetten kun je in alle rust optimaal genieten van je woonplezier.

1. Abonneer je op woondiensten

Een eigen woning heeft geregeld onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van dakgoten, het vegen van de schoorsteen, maar ook cv onderhoud. Misschien wist je dit nog niet, maar voor veel van deze zaken kun je bij je verzekeraar een onderhoudsabonnement afsluiten. Kijk goed naar de polisvoorwaarden van jouw verzekering om te zien wat er allemaal onder de dekking voor woondiensten valt.

2. Verbruiksmanager

Een handig digitaal hulpje waar je flink wat kosten mee kunt besparen is een verbruiksmanager. Deze app koppel je aan je slimme meter. Hiermee krijg je direct inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik. Zo kun je goed inschatten wanneer je de kachel even iets lager moet zetten. De bediening gaat heel makkelijk, gewoon via je smartphone. Informeer bij jouw energieleverancier welke apps het beste bij jouw meter werken.

3. Huis bedienen

Een paar jaar terug was dit nog een futuristisch idee, maar tegenwoordig is het heel normaal om het licht en je tv te bedienen met je stem of om ze gemakkelijk in te stellen via een app. Met je telefoon of tablet kun je in een handomdraai allerlei apparaten bedienen. Zo kun je zelfs wanneer je niet thuis bent de wasmachine in- of uitschakelen, of zelfs op afstand de gordijnen dicht doen als het buiten donker wordt.

4. Veiligheid

Een andere digitale held in huis is de beveiligingscamera. Deze kleine onopvallende digitale videocamera’s zijn makkelijk te installeren en kunnen worden bekeken via een app op je smartphone of tablet. Ook kunnen de camerabeelden automatisch worden bewaard in de cloud, zodat je ze later altijd nog terug kunt kijken.

5. Apps voor de tuin

Zelfs voor de tuin bestaan er handige digitale hulpmiddelen. Zo zijn er talloze apps waarbij je met je camera een foto van een plant kunt maken en de app je direct laat zien welke plant dit is en wat voor verzorging hij nodig heeft. En ben je bang om te vergeten de tuin op tijd water te geven? Neem dan een slimme tuinsproeier die je via een app kunt instellen om automatisch aan te gaan op een tijdstip dat jij bepaalt.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *