Als ondernemer is een betrouwbare en representatieve bedrijfswagen essentieel voor het succes van je bedrijf. Echter, het aanschaffen van een nieuwe bedrijfswagen kan een grote investering zijn waar veel geld voor nodig is. Om een dergelijke investering te voorkomen, is het misschien slimmer om een bedrijfswagen te leasen. Overweeg jij ook om een bedrijfswagen leasen, maar ben je nog niet overtuigd? In deze blog lichten we de belangrijkste voordelen van leasen toe. 

Het heeft een hoop financiële voordelen

Het leasen van een bedrijfswagen brengt een hoop financiële voordelen met zich mee ten opzichte van het kopen van een bedrijfswagen. In plaats van een grote som geld uit te geven aan de aanschaf, betaal je maandelijks een vast bedrag. Hierdoor behoud je de liquiditeit van je bedrijf en kun je het vrijgekomen kapitaal gebruiken voor andere zakelijke doeleinden, zoals het investeren in groei of het opbouwen van reserves.

Betere beheersing van de kosten

Met een leasecontract heb je veel betere grip op de kosten van je bedrijfswagen. Het maandelijkse leasebedrag omvat namelijk vaak alle kosten, zoals verzekering, onderhoud en reparaties. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je elke maand precies waar je aan toe bent. Daarnaast kun je de kosten van het leasen van een auto opnemen als zakelijke kosten, waardoor je er ook nog eens belastingvoordelen op kan krijgen.  

Altijd mogelijk om de nieuwe wagens te rijden

Door te leasen heb je altijd de mogelijkheid om in een nieuwe en moderne bedrijfswagen te rijden. Leasecontracten hebben doorgaans namelijk vaak maar een korte looptijd, waardoor je regelmatig kunt upgraden naar nieuwer model auto. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een duurzamer model, wat niet alleen beter is voor het milieu, maar wat jouw bedrijf ook een duurzame uitstraling geeft. Daarnaast zorgt leasen vaak ook voor lagere onderhoudskosten, omdat je hierdoor niet te lang in dezelfde auto rijdt.

Minder zorgen, meer gemak

Het leasen van een bedrijfswagen zorgt vaak voor meer gemak. Daarnaast wordt je hierdoor ook van veel zaken ontzorgd. Het leasebedrijf neemt namelijk het beheer van de auto op zich, inclusief verzekeringen, wegenbelasting en onderhoudsafspraken. Dit bespaart je kostbare tijd en energie die je kunt besteden aan je werkzaamheden binnen je bedrijf.  Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de restwaarde van de auto, aangezien je de auto aan het einde van het contract gewoon kunt inleveren. Wel zo makkelijk.

Conclusie

Het leasen van een bedrijfswagen brengt dus enorm veel voordelen met zich mee ten opzichte van het kopen van een auto. Zo is het financieel vaak aantrekkelijker en ook nog eens overzichtelijker. Je krijgt er namelijk belastingvoordelen door en je hebt een mooi overzicht van je maandelijkse uitgaven. Daarnaast is leasen ook een stuk gemakkelijker en zorgt het ervoor dat je zelf bijna nergens naar om hoeft te kijken. Dit maakt leasen voor veel bedrijven aantrekkelijker dan kopen. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.