Buislaseren is een technologie die steeds populairder wordt in de industrie. Door middel van een laserstraal kunnen materialen, zoals staal, RVS en aluminium, op een precieze en efficiënte manier worden gesneden. De techniek wordt vaak gebruikt in de metaalindustrie en bij de productie van machines en apparatuur. Buislaseren heeft veel voordelen ten opzichte van andere snijtechnieken. Daarom geven wij vier redenen om te kiezen voor buislaseren. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter. 

  1. De precisie en nauwkeurigheid

Buislaseren is de snijtechniek met de meeste precisie en nauwkeurigheid. Door het gebruik van de laserstraal worden materialen erg nauwkeurig gesneden, waardoor er weinig tot geen extra bewerkingen nodig zijn. De afwerking van producten zal er gegarandeerd goed uitzien. 

  1. Veel mogelijkheden

Buislasersnijden kan gebruikt worden voor allerlei verschillende materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan RVS, aluminium en staal. Daarnaast kunnen er ook ingewikkelde vormen gesneden worden, doordat de laserstraal in alle richtingen kan roteren, en heb je de mogelijkheid om verschillende onderdelen efficiënter samen te stellen. Kortom: alles is mogelijk.

  1. De snelheid

Door het gebruik van de laserstraal kunnen materialen sneller gesneden worden dan wanneer er een andere snijtechniek wordt toegepast. Dit kan leiden tot een vermindering van de productietijd en verbetering van de efficiëntie. Denk bijvoorbeeld eens aan zagen. Het op maat zagen van materiaal kost een stuk meer tijd dan wanneer je dit doet door middel van buislaseren. Hoe minder tijd je besteedt aan het snijden van materiaal, hoe meer tijd je overhoudt voor andere taken.

  1. Kosteneffectief 

Hoewel de aanschaf van een buislaserapparaat erg duur is, bespaar je op de lange termijn geld met deze technologie. Buislaseren zorgt er namelijk voor dat tijds- en arbeidsintensieve bewerkingen in het verdere productieproces worden verminderd. Daardoor worden de kosten per onderdeel aanzienlijk verminderd vergeleken met andere snijtechnieken.

Buislaseren implementeren of uitbesteden

Bedrijven die op zoek zijn naar een efficiëntere en kosteneffectieve manier van snijden, zouden zeker moeten overwegen om buislaseren te implementeren in hun productieproces. Maar je kunt er ook voor kiezen om het uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Het buislaseren van Keizersmetaal is bijvoorbeeld erg betrouwbaar. Hier kun je terecht voor op maat gemaakt en nauwkeurig resultaat. Je ontwerpt zelf het product, maakt een keuze voor het materiaalsoort en levert dit aan als ontwerp. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan snel een geheel vrijblijvende offerte aan.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.