Als u werkzaam bent in een bedrijf dat werkt met veel grote machines, dan is het belangrijk om deze zo nu en dan te laten keuren. Dit is belangrijk om de veiligheid van uw personeel te waarborgen. Om daarvoor te zorgen zijn er verschillende hulpmiddelen die u kunt inschakelen. Met de NEN 3140 tester kan elektrisch gereedschap met regelmaat gekeurd worden. Door de apparaten tester te gebruiken zorgt een bedrijf dat het aan de veiligheidseisen voldoet en personeel veilig met de gereedschappen aan de slag kan. De NEN 3140 inspectie is op te delen in drie thema’s. De eerste is instructie en aanwijzing, dit gaat over het uitvoeren van werkzaamheden door opgeleide en bevoegde personen. De tweede is inspectie en toezicht, dit gaat dan weer meer over de inspectie van installaties, machines en andere arbeidsmiddelen. Als laatste beleid en procedures, dit gaat over het beleid van de bedrijfsvoering van elektrische installaties en arbeidsmiddelen. 

De NEN 3140 tester
In het bedrijfsleven worden er door de overheid en verzekeraars eisen gesteld aan de veiligheid van werkzaamheden binnen bedrijven. Ongeveer elke organisatie krijgt ermee te maken. Met de NEN 3140 apparatentester kan elektrisch gereedschap met regelmaat gekeurd worden. Door de apparaten tester te gebruiken zorgt een bedrijf dat het aan de veiligheidseisen voldoet en personeel veilig met de gereedschappen aan de slag kan. De NEN 3140 inspectie is op te delen in drie thema’s. De eerste is instructie en aanwijzing, dit gaat over het uitvoeren van werkzaamheden door opgeleide en bevoegde personen. De tweede is inspectie en toezicht, dit gaat dan weer meer over de inspectie van installaties, machines en andere arbeidsmiddelen. Als laatste beleid en procedures, dit gaat over het beleid van de bedrijfsvoering van elektrische installaties en arbeidsmiddelen. 

De voordelen van een NEN 3140 keuring
Het is iedereen aan te raden om een NEN 3140 keuring te laten uitvoeren. Het kent namelijk veel voordelen voor zowel de werknemer als de werkgever. Het belangrijkste voordeel is daarbij natuurlijk dat incidenten voorkomen kunnen worden door periodieke keuringen. Dat bespaart je een hoop verzekeringswerk en eventuele schade. Een ander voordeel is dat je aan veel wettelijke eisen voldoet door het gebruik van de NEN 3140 keuring

Is de NEN 3140 verplicht?
De NEN 3140 is niet wettelijk verplicht, maar geeft wel de meest praktische invulling aan wettelijke eisen. Er staan bijvoorbeeld werkprocedures voor veilig schakelen aan elektrische installaties, een methodiek voor inspectie van gebouwen en de werkwijze rondom het instrueren en aanwijzen van medewerkers in. Zie de normen meer als een handvat om veilig te werk te gaan binnen jouw bedrijf.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *