Optimum Finance, toonaangevend op het gebied van factuurfinanciering en fintech business, heeft haar nieuwste technologische innovatie aangekondigd als onderdeel van haar missie om met behulp van technologie en automatisering een revolutie teweeg te brengen in de sector en haar MKB-klanten ten goede te laten komen.

Het snelgroeiende bedrijf, dat in 2016 van start ging, werkt samen met Critical Future, een expert op het gebied van kunstmatige intelligentie en machinaal leren, om een eerste-in-zakelijke machineleercapaciteit te ontwikkelen waarmee bedrijven kunnen worden geïdentificeerd die binnen enkele maanden behoefte hebben aan diensten op het gebied van factuurfinanciering.

Met behulp van gegevens uit een reeks openbare en derde partij bronnen, het eigen systeem dat enkele maanden duurde om te ontwikkelen, gebruikt het een reeks regels en criteria om bedrijven te identificeren die behoefte hebben aan ondersteuning van de cashflow in de vorm van factuurfinanciering. Het systeem kan met meer dan 80% nauwkeurigheid voorspellen welke bedrijven ondersteuning nodig hebben op basis van een gedefinieerde set van demografische gegevens, kenmerken van sectoren en eerder gebruik van factuurfinanciering.

Optimum Finance is in 2019 begonnen met haar investeringsprogramma in nieuwe en opkomende technologieën en heeft sindsdien een aantal hulpmiddelen gecreëerd om de automatisering te verbeteren, waardoor de verkoop- en account handline-teams de handmatige processen kunnen verminderen en zich kunnen richten op de ontwikkeling en het toevoegen van waarde aan een groeiend aantal klanten van bedrijfseigenaren.

In zijn commentaar op de nieuwe mogelijkheden zei Optimum Finance CTO James Beck: “Dit is een spelwisselaar voor ons. We lopen al voor op de markt als het gaat om de automatisering van ons applicatieproces, directe aanbiedingen en onboardingprocedures.

“Deze nieuwste technologie betekent dat we echt gericht kunnen zijn op wie we spreken. Vaak is het zo dat wanneer een KMO toegang tot fondsen nodig heeft, tijd van essentieel belang is en als we het profiel kennen van het type bedrijf dat kan profiteren van het werken met ons, kunnen we uiteindelijk meer bedrijven helpen in een kortere tijdsspanne. Dit is nog belangrijker nu bedrijven het op een aantal fronten moeilijk hebben als gevolg van de gevolgen van de pandemie voor de economie”.

Critical Future, CEO, Adam Riccoboni, en auteur van “The AI Age” zegt: “Toen we voor het eerst met het Optimum Finance team spraken, beseften we al snel dat onze expertise goed gebruikt kon worden. We hebben een wereldwijd toonaangevend PhD gekwalificeerd team van toonaangevende instellingen zoals Harvard en The University of Cambridge en zij gingen al snel aan de slag met de ontwikkeling van deze baanbrekende AI-technologie voor de factuurfinancieringssector.

“Met behulp van Machine Learning kunnen bedrijven zich alleen richten op die klanten die de machine heeft geïdentificeerd als ideaal voor hun producten en diensten. Optimum Finance combineert haar diepgaande domeinkennis met de AI-oplossingen van Critical Future om de productiviteit in de Britse financiële dienstverlening te verhogen.

“Tijdens de coronaviruspandemie werd mij gevraagd om aan Britse parlementariërs te laten zien hoe AI Covid-19 kan bestrijden. Nu we uit de lockdown komen, heeft AI net zo’n grote rol te spelen in het verhogen van de productiviteit van de Britse economie, en Optimum Finance loopt voorop in de sector van de factuurfinanciering”.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *