Trump verbiedt zaken te doen met Tiktok: nadat Kevin Mayer was gepasseerd in de race om de hoofdpositie bij Disney, schakelde hij over naar de topbaan bij de opkomende video-app Tiktok. Nog maar een paar maanden geleden leek het een grote stap in mijn carrière – toen raakte Donald Trump erbij betrokken. Tiktok-baas Kevin Mayer gooit al na een paar maanden de handdoek in de ring bij de populaire video-app, die onder politieke druk is gekomen van het Witte Huis. Hij bekleedde het ambt pas sinds 1 juni.

De laatste ontwikkeling heeft ertoe geleid dat de positie van de baas een andere betekenis zou hebben dan gepland voor de inzet van Mayer, kondigde Tiktok donderdag aan. Softwaregigant Microsoft onderhandelt momenteel over de aankoop van het bedrijf van Tiktok in de Verenigde Staten en verschillende andere landen. De video-app behoort tot de Chinese Bytedance-groep. De Amerikaanse president Donald Trump had Amerikaanse bedrijven en burgers verboden zaken te doen met Tiktok, het verbod zal medio september ingaan. Zonder verkoop dreigt Tiktok te eindigen in de VS. Trump omschrijft Tiktok als een veiligheidsrisico omdat Chinese autoriteiten via de app toegang zouden kunnen krijgen tot Amerikaanse data. Zo konden met behulp van de app bewegingsprofielen worden aangemaakt door federale ambtenaren en konden bedrijven worden bespioneerd.

Tiktok en Bytedance ontkennen de aantijging en zijn deze week naar de rechtbank gegaan. Ze benadrukten vaak dat Mayer een Amerikaan is die in de Verenigde Staten werkt als bewijs dat Tiktok onafhankelijk van China opereert. Mayer bekleedde pas een paar maanden geleden de hoofdpost bij Tiktok. Het kwam van entertainmentgigant Disney. Daar was hij verantwoordelijk voor de streamingbusiness – en werd hij vooral beschouwd als de kroonprins na de succesvolle start van de Disney + -dienst. Maar verrassend genoeg voor veel waarnemers uit de industrie, werd Bob Chapek, die eerder verantwoordelijk was voor de themaparken, aangesteld als de nieuwe CEO. Mayer verhuisde vervolgens in mei naar Tiktok, waar hij de wereldwijde expansie zou leiden. De Financial Times was de eerste die de terugtrekking van Mayer meldde. De krant citeerde de e-mail van Mayer aan werknemers. Daar verwees hij onder meer naar de dreigende splitsing van de Tiktok-business. Vanessa Pappas zou de leiding voorlopig moeten overnemen, zei hij. Was dit artikel over economie interessant? We zijn blij met elke feedback!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *