Spotnet Classic

Via Usenet nieuwsgroepen worden discussies gevoerd, maar ook bestanden zoals muziek en films uitgewisseld. Een nieuwsreader maakt het eenvoudig om deze programma’s te vinden en te downloaden. Om bestanden te kunnen downloaden van usenet heb je dus een programma nodig. Spotnet is een programma waarmee je gemakkelijk een overzicht hebt van de bestanden die in jouw interessegebied liggen en die via je Usenetprovider ook te downloaden zijn. Er zijn twee versies van Spotnet, namelijk Spotnet 2.0 en Spotnet Classic. Hieronder lees je hoe je Spotnet Classic instelt, na het gedownload te hebben.

Payserver instellen Spotnet Classic

Heb je Spotnet Classic geïnstalleerd? Dan is het nu de bedoeling om je payserver in te stellen, in dit geval ViperNews. Je vult je username, wachtwoord en payserver adres in. Bij ‘Provider’ vul je ‘anders’ in, waarna je bij de header server, download server en upload server news.vipernews.com invult. Bij ‘poort’ typ je 563 (SSL). Kies het aantal verbindingen en klik vervolgens op ‘verbinden’. Spotnet haalt vervolgens alle bestanden op. Dit kan wel even duren, helemaal de eerste keer. De volgende keren dat je Spotnet opent, duurt minder lang, omdat dan alleen de nieuwste spots opgehaald hoeven te worden.

Over Spotnet Classic

Spotnet is een Windows programma die gebruikers van Usenet in staat stelt om nieuwsgroepen gemakkelijk in categorieën te doorzoeken. Vervolgens kan er een zogenaamde spot worden gedownload met behulp van het genereren van een NZB-bestand. Een spot is iets wat een andere gebruiker op Usenet heeft gevonden of zelf geüpload en netjes in de juiste categorie geplaatst. Omdat Spotnet ook NZB-bestanden kan downloaden, hoef je geen aparte Usenet client te gebruiken, hoewel je die optie ook hebt. Spotlite is een slanke versie zonder download functionaliteit die naast Windows ook op Linux en Mac OS X werkt.

Voordelen Spotnet Classic

Spotnet Classic biedt de volgende voordelen:

  • Je hebt geen ander account dan alleen je usenet provider nodig.
  • Je hebt geen NZB-zoekmachines nodig.
  • Je hebt geen extern download, uitpak en repareer programma nodig. Spotnet doet alles doet alles automatisch voor je.
  • Spotnet kan nooit afgesloten worden door Brein.

Contact

Heb je naar aanleiding van deze handleiding nog vragen over Spotnet Classic of Usenet? Wij staan je graag te woord. Ook wanneer het instellen van Spotnet Classic niet helemaal lukt of wanneer je tegen problemen aanloopt tijdens het downloaden helpen we je graag. Wij zijn helemaal thuis in het usenetwereldje en vertellen je er graag over. Of je nu begint of dat je jezelf professional mag noemen, onze klantenservice is voor iedereen goed bereikbaar voor vragen en advies. ViperNews heeft voor iedere soort gebruiker een passende dienst om optimaal gebruik te kunnen maken van usenet voor een zeer vriendelijke prijs.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *