De term “inch” was vroeger een vrij onnauwkeurige lengteaanduiding en werd gebruikt om een koninklijke duimbreedte aan te duiden, het twaalfde deel van een voet of zelfs drie achter elkaar geplaatste gerstkorrels. Het Engelse woord “inch” is afgeleid van het Latijnse “uncia” en betekent letterlijk vertaald “een twaalfde deel”. Vandaag de dag wordt de inch-maat nog steeds gebruikt om de breedte en lengte van onze spijkerbroeken te bepalen. En ook op bijna alle technische gebieden wordt de standaardbreedte in inches aangegeven. Dit maakt het makkelijker wanneer we bijvoorbeeld een patchkast kopen waar netwerkapparatuur zoals servers, patchpanels, switches, etc. in moeten passen. 

Oorsprong van de inch-breedte 

Wereldwijd heeft 19 inch zich gevestigd als de standaard breedte in de techniek. Niet alleen voor patchkasten in de IT, maar ook op vele andere gebieden zoals medische of verkeerstechniek, transmissie, event- en showtechniek of industriële besturing. De werkelijke oorsprong van deze standaardbreedte van 19 inch blijkt echter moeilijk te achterhalen; de gemiddelde breedte van een mannelijke schouder is 18 inch. Men zou kunnen denken dat een technicus hierdoor goed kan werken in een 19-inch systeem. Of beschreef 19 inch een dimensie die nauwelijks door het luik van een onderzeeër kon passen? Hier kunnen we alleen maar over speculeren.

De veelzijdigheid van een 19-inch systeem

19 inch is gedefinieerd als 482,6 mm. 1 inch bedraagt 25,4 mm. Deze standaard maat maakt het opzetten van een (semi)professionele muziekinstallatie erg eenvoudig. DJ’s en hobby-platendraaiers  weten dat muziekapparatuur een breedte van 19 inch heeft en gebruiken graag een open serverrack op wielen om hun apparatuur op te bergen. En ook de IT branche profiteert van de standaardisering tot 19 inch. Of het nu gaat om het inrichten van een bedrijfsnetwerk of uw thuisnetwerk, apparatuur en accessoires in 19 inch is altijd een goede veilige keuze. Als u kiest voor een 19 inch serverkast weet u zeker dat uw netwerkcomponenten, zoals server, UPS, patchpanel, stekkerdoos die eveneens over de 19 inch bouwwijze beschikken, in uw patchkast passen. En wat als u smallere apparaten in de 19 inch patchkast wilt plaatsen? Geen probleem! In het 19 inch formaat worden tegenwoordig talloze accessoires aangeboden, zoals legborden, lades, brackets e.d. zodat u ondanks de vastliggende 19 inch maat maximale vrijheid hebt!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *