Een van de voordelen van een lasermachine is dat deze weinig onderhoud nodig heeft. Daardoor wordt het soms zelfs helemaal overgeslagen. Wij adviseren je toch echt met regelmaat alles even na te lopen. Want goed onderhoud en een goede reiniging zijn belangrijk voor schone resultaten én een lange levensduur van je machine.

Logisch, toch?

Een schone machine levert schoon werk af. Klinkt logisch, toch? Je machine schoonmaken en schoon houden, is dus geen overbodige luxe. Bij het graveren van kunststof, hout, metaal en rubber ontstaat stof. Als je dat laat zitten, kan dat leiden tot resultaten die niet optimaal zijn. Je werk kan verkleuren of vervormen. Dat kun je gemakkelijk voorkomen door je machine regelmatig schoon te maken. Je graveerwerk opnieuw doen omdat het niet aan je kwaliteitswens voldoet, kost meer tijd dan je machine regelmatig reinigen!

Dit kun je zelf!

Check het werkgebied en hou het schoon. Bekijk niet alleen je werktafel maar ook de ruimte eronder. Controleer de spiegels en de lens in de laserkop. Het is belangrijk dat deze onderdelen schoon zijn. Loop alle optische en mechanische componenten regelmatig na op stof en vuil.

BRM Extractor

Een goed afzuigsysteem helpt enorm bij het schoonhouden van je machine en het behouden van de kwaliteit van je werk. Daarvoor hebben we BRM Extractors die stof en vuil direct tijdens het graveren of snijden afvoeren. Ook filtert een Extractor geuren die vrij kunnen komen. 

Voorkom uitval

Lenzen en spiegels hebben niet het eeuwige leven. Ze slijten afhankelijk van het gebruik. Hoe lang de laser gebruikt wordt, met welk vermogen en ook het gebruikte materiaal zijn erop van invloed. Als een lens niet goed schoon(gemaakt) is, wordt deze steeds lastiger doordringbaar. Dat leidt tot meer vermogensverlies en als deze niet op tijd vervangen wordt, tot breuk van de lens. Regelmatige controle van optische onderdelen voorkomt dus uitval.

Laten checken

Als je maximaal van je machine gebruik wilt maken, is een onderhoudscontract een goed idee. We komen dan jaarlijks bij je langs om de boel opnieuw af te stellen en een algemene check te doen. Wil je meer weten? Over BRM Lasers of over hoe je ze het best kunt onderhouden? Neem dan contact met ons op!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *