Sennheiser is een Duitse fabrikant van onder andere hoofdtelefoons, microfoons, en andere soorten geluidsapparatuur. Het bedrijf werd in 1945 opgericht door Fritz Sennheiser in Wennebostel onder de naam “Laboratorium Wennebostel”. In 1958 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in “Sennheiser”. Aanvankelijk produceerde het bedrijf meetapparatuur, later werd het assortiment uitgebreid tot microfoons, hoofdtelefoons en aanverwante artikelen.

Laboratorium Wennebostel (Labor W)

In de beginjaren produceerde Labor W voornamelijk millivoltmeters en meetapparatuur voor het elektronicabedrijf Siemens. In 1946 werd Fritz Sennheiser door Siemens benaderd voor de productie van microfoons.  In 1948 breidde Labor W het assortiment uit. Zo ontwikkelde men universele voltmeters, RLC-testers, impedantie-testers en kleine testzenders, en werd de kennis over microfoons uitgebreid. Labor W ontwikkelde apparatuur die stemgeluid omzette in telegrafische signalen, die vervolgens werden ingedeeld in verschillende banden. Twaalf jaar na de oprichting had Labor W een productportfolio van ongeveer honderd producten en accessoires.

Sennheiser

In 1958, veranderde men van naam. Labor W werd ‘Sennheiser Electronic’. Dit was het begin van een nieuw tijdperk. In Duitsland begon de economie aan te sterken dankzij betere contacten met andere naties. Fritz Sennheiser probeerde het merk Sennheiser te versterken en koos daarom voor een nieuwe strategie, waarbij getracht werd de naam Sennheiser beter te positioneren. Gelijktijdig concentreerde men zich meer op de export en begon het merk ook internationaal te groeien. Het aantal werknemers groeide snel en de gebouwen op het Sennheiserpark in Wennebostel werden continu uitgebreid.

Vandaag de dag

Bij Sennheiser sta jij centraal: om echt van audio te kunnen genieten, moet je eerst en vooral op apparatuur kunnen vertrouwen. Daarom maakt Sennheiser audioproducten waarop jij kan vertrouwen. Door geluid te ontwerpen dat mensen niet alleen kunnen horen maar ook voelen, gaan ze verder dan het maken van betrouwbare producten om hun visie te verwezenlijken: ze geven de toekomst van audio vorm en creëren unieke geluidservaringen voor iedereen.

WiFimedia

Wifimedia weet als geen ander dat de manier waarop we tegenwoordig naar muziek luisteren is veranderd. Traditionele geluidsdragers zoals cd’s, dvd’s en blu-ray discs hebben plaatsgemaakt voor streaming en draagbare muziekspelers. Dat vraagt om andere apparatuur en andere kennis en expertise bij de verkoop en aanleg daarvan. Wil jij graag een Sennheiser kopen? Neem dan snel een kijkje in de webshop van Wifimedia of neem contact met ze op!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *