Eerlijk is eerlijk. In veel huizen is de garage een rommelige plek met een minder hoogwaardige afwerking als de rest van het huis. Er is echter een trend waarneembaar naar het upgraden van de garage, zeker nu veel mensen hun huis onder handen nemen. De garage wordt niet alleen opgeruimd, maar ook  opgeknapt. Een lik verf doet soms al wonderen. Gaat u de garage anders inrichten of gebruiken? Bijvoorbeeld als klusruimte? Dan zijn er wellicht grotere aanpassingen nodig. In dat geval adviseren wij ook eens goed te kijken naar de garagedeur.

Is uw oude deur goed geïsoleerd?

Gaat u uw ruimte gebruiken als klusruimte? Of gaat u er spullen opslaan die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen? Dan is het verstandig om te kijken naar de isolatiewaarde van uw garagedeur. Oudere (stalen) garagedeuren isoleren slecht en kunnen gemakkelijk worden vervangen door beter isolerende exemplaren. Denk aan een sectionaaldeur (ook wel roldeur genoemd) of een houten deur. 

Belemmert de oude deur uw plannen?

Er zijn diverse soorten garagedeuren op de markt. De meest traditionele is de kanteldeur, die naar binnen kantelt. Het nadeel van deze deur is dat deze veel ruimte inneemt bij het openen. Als alternatief hebben steeds meer mensen gekozen voor een sectionaaldeur. Deze bestaat uit panelen die langs het plafond weggerold worden. Dit neemt iets minder ruimte in, al wordt het gehele plafond wel in beslag genomen door dit type deur. 

Als u het plafond ook wilt benutten, bijvoorbeeld voor het bevestigen van haken, dan kunt u ook een type garagedeur kiezen die het plafond vrij laat. Ook handig als u gebruik wilt maken van hanglampen of de volledige hoogte van uw garage wilt gebruiken voor stellingen.  De Compact vouwdeur is zo’n deur, die niet langs het plafond rolt, maar boven de deuropening wordt opgevouwen. Uw gehele plafond blijft vrij en uw garage kan mooi afgewerkt worden, zonder rails in het zicht.

Past de oude deur qua uiterlijk bij uw huis?

Verfkleuren zijn trendgevoelig. Tegenwoordig voeren  zwart-wit en grijstinten de boventoon. Als uw deur een andere kleur heeft, kunt u deze vrij gemakkelijk overschilderen. Vrijwel alle typen garagedeuren kunnen geschilderd worden. Vraag een schilder om advies en uw deur kan weer helemaal mee met de tijd. Uiteraard kunt u de deur ook vervangen, vooral als de deur op andere punten niet meer helemaal ideaal is (isolatie, ruimte, etc). In dat geval kunt u kiezen uit een heel scala aan materialen met diverse kleuren. De meeste fabrikanten van garagedeuren werken met een set van standaard kleuren/materialen waar u uit kunt kiezen. Wilt u iets anders, dan kan dat, vooral bij goedkopere deuren, niet altijd. Als u specifieke wensen heeft qua kleur, vraag dan goed door naar mogelijkheden en prijzen.

Gebruikt u uw garage als toegang tot uw huis?

Als u uw garage als toegang gaat gebruiken, kan het slim zijn om een loopdeur in uw garagedeur te maken. Met een loopdeur kunt u makkelijk de garage in en uit lopen zonder de gehele deur te hoeven openen. Dat is niet alleen makkelijker, het is ook energiezuiniger. 

Kortom, u heeft veel mogelijkheden om uw garage helemaal naar uw wens af te werken. De garagedeur speelt daar een belangrijke rol in. Laat u goed informeren over de mogelijkheden en bekijk uw opties. Rolflex helpt u daar graag bij!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *