De ideale werkplaats is efficiënt en slim ingedeeld, aangepast aan jouw specifieke werkzaamheden en situatie. Maar wat houdt dit precies in en waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel! Wij geven je namelijk een aantal tips over hoe je een werkplaats zo effectief mogelijk inricht. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 

Werkbank 

Als je veel aan een werkbank werkt is het belangrijk dat deze in hoogte verstelbaar is. Zo kun je de werkbank afstemmen op jouw lengte. Je kunt het zitten afwisselen met staan en zo zul je minder snel klachten aan je rug of nek ontwikkelen. Hiernaast is het makkelijk als meerdere mensen aan dezelfde bank moeten werken. Dan kan iedereen de werkbank instellen op zijn of haar gewenste hoogte. Dit zal de productiviteit verhogen en dus bijdragen aan het verbeteren van het werk. 

Ruimte winnen 

Hiernaast is de indeling van de werkplaats heel belangrijk. We kunnen ons voorstellen dat er verschillende processen zijn die uitgevoerd moeten worden in een werkplaats. Zorg er dan voor dat de werkplaats ook volgens deze processen is ingericht. Maak verschillende hoeken en plekken in de werkplaats waar bepaalde werkzaamheden uitgevoerd worden. Zo houd je de werkplaats overzichtelijk én kunnen processen makkelijker uitgevoerd worden. 

Veiligheid 

Hiernaast is het heel belangrijk dat je rekening houdt met de veiligheid van de werkplaats. Zet machines en apparaten in een hoek waar niet iedereen bij kan en laat alleen mensen met een certificaat de machines besturen. Hiernaast is het verstandig en zelfs verplicht om een noodstop te hebben in het geval een machine per direct stop gezet moet worden. Ben je op zoek naar veiligheidsproducten voor in je werkplaats? Neem dan eens een kijkje bij Teleson safety partner!

Ruim rommel op 

Verder is het goed voor de productiviteit op de werkvloer om rommel meteen op te ruimen. Heb je bijvoorbeeld een werkbank waar veel gezaagd wordt? Ruim dit dan ook meteen op als je klaar bent. Zo kan de volgende persoon op een schone plek werken en blijft de ruimte netjes en overzichtelijk. Zo voorkom je dat spullen kwijtraken en dat mensen het overzicht verliezen. Werken in een rommelige ruimte kan niet alleen ongelukken uitlokken, het is ook nog eens erg slecht voor de concentratie en productiviteit van de werknemers. Ruim dus gedurende de dag de werkplaats op! 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *