Een terugslagklep zorgt ervoor dat gasvormige en vloeibare stoffen maar in één richting door de leiding lopen. Een terugslagklep bevat een inlaatpoort en een uitlaatpoort. Wanneer er een hogere druk aan de inlaatpoort is dan aan de uitlaatpoort, laat de terugslagklep de stoffen door. De terugslagklep sluit af indien de druk in de inlaatpoort lager is dan de uitlaatpoort. De terugslagklep werkt dus op druk. Hierdoor stromen de stoffen niet terug. 

Waarvoor wordt een terugslagklep gebruikt?

Een terugslagklep wordt ook wel een terugslagventiel, tegenstroombeveiliger of keerklep genoemd. De klep wordt veel gebruikt in de bouwtechnologie, chemische industrie, watertechnologie en afvalwatertechnologie. In deze omgevingen kan tegenstroom plaatsvinden en voor problemen zorgen. Wanneer er stoffen op ongewenste plekken terecht komen, kan dit allereerst zorgen voor vervuiling en overheveling doordat apparatuur niet goed beschermd kan worden. Wanneer je een terugslagklep plaatst, kan dit voorkomen worden. 

Huishoudelijke apparaten 

Wist je dat terugslagkleppen ook veel in huishoudelijke apparaten worden gebruikt? Denk bijvoorbeeld aan een afwasmachine. Het vieze water in een afwasmachine loopt via de waterafvoer uit het apparaat. indien er geen terugslagklep aanwezig zou zijn, zou het vieze water niet goed aflopen en wordt je vieze vaat niet schoon.

Verschillende type terugslagkleppen

Er zijn tegenwoordig terugslagkleppen in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet direct weet welke terugslagklep geschikt is voor jou. Daarom hebben wij de meest populaire terugslagkleppen voor jou opgesomd!

  • Tussenflens-terugslagklep: deze terugslagkleppen zijn fittingen om terugstromingen in een leidingsysteem te voorkomen. Ze hebben een korte lengte en een eenvoudige constructie.  
  • Dubbelvleugel terugslagklep: dit type terugslagklep heeft een eenvoudige constructie en een korte lengte. Ze kunnen direct tussen DIN-flencen (PN 10, PN 16). Een dubbelvleugel terugslagklep bevat een lage openingsdruk. 
  • Disco terugslagklep / schotel terugslagklep: dit type terugslagklep biedt een optimale oplossing voor grotere nominale breedtes. De terugslagkleppen zijn geschikt voor industrieel gebruik waar transport van vloeibare en gasvormige stoffen plaatsvindt. 

Een terugslagklep kopen 

Wil je graag een terugslagklep kopen? Dan adviseren wij om eens een kijkje te nemen op de webshop van Ebora! Zij hebben een ruim assortiment aan hoogwaardige terugslagkleppen. Heb je nog vragen over welk type terugslagklep het meest geschikt is of ontvang je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met de specialisten van Ebora. Zij helpen je graag bij het vinden van de juiste terugslagklep.  

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *